De ce Doamne

De ce Doamne

De ce Doamne

  • 20,00 Lei

Aceasta nu este o intrebare pe cat este strigatul inimii – un strigat de durere, nedumerire, manie, chin.

Cu totii avem aceste stari– chiar saptamani sau luni – cand traversam unul dintre aceste momente pline de suferinta care ni se par prea mult pentru a mai putea suporta.

Cand cei nevinovati sufera, cand oamenilor buni li se intampla lucruri rele, cand izbucnesc razboaie, cand au loc atacuri teroriste, cand loveste boala, cand moartea ne bate la usa atunci ne intrebam:

De ce a trebuit sa se intample aceasta?

De ce nu a intervenit Dumnezeu?

De ce nu imi raspunde Dumnezeu?

De ce nu mi-a dat Dumnezeu ce i-am cerut?

De ce nu face Dumnezeu o minune?

De ce eu?


Anne Graham Lotz stie cum e sa te confrunti cu acest fel de intrebari in mijlocul durerii si al confuziei. Pe parcursul a optsprezece luni un uragan i-a distrus o parte din casa, un incendiu a devastat cabinetul de medicina dentara al sotului sau, parintii ei au fost internati in spital de mai multe ori si fiul ei a fost diagnosticat cu cancer. Acest vartej de incercari probleme a lasat-o pe Anne fara suflu si intrebarile si-au facut simtita prezenta din plin.

Dar a rezistat prin credinta, si cuvintele intelepte pe care le-a gasit in Biblie au fost indeajuns de tari ca sa o treaca cu bine prin probleme. In aceasta carte scrisa din inima, dedicata tututor celor care, precum ea, au rugaciuni la care nu au primit raspuns, Anne impartaseste acea intelepciune care se trage din una dintre cele mai lipsite de speranta intamplari din Noul Testament– moartea lui Lazar.

Acesta nu este o carte cu raspunsuri superficiale sau de incurajare. De fapt nu este deloc o carte cu raspunsuri. Este o carte despre Raspuns. Anne Graham Lotz a inteles ca intrebarile noastre, de cele mai multe ori, sunt plansete de durere - noi am ajuns sa ne indoim ca Dumnezeu ne poate ajuta sau ca vrea sa ne ajute. Referindu-se exact la aceasta indoiala, Anne ne ghideaza printre aceste intrebari catre Cel al carui raspuns neschimbat nu este „Deoarece” ci „Eu sunt”... Eu sunt cu tine.

Eu sunt constient de ceea ce faci. Eu sunt plin de iubire si te iubesc. Increde-te in mine! „Cand intrebam De ce? avand o inima coplesita de suferinta, raspunsul etern al lui Dumnezeu este „Isus”. In momentele cand nu putem vedea scopul Sau trebuie sa avem incredere in inima Sa plina de iubire!” – Anne Graham Lotz Poti sa te increzi in Dumnezeu atunci cand in jurul tau se intampla tot felul de lucruri rele – cand durerea este atat de intensa si indoiala atat de mare incat e imposibil sa vezi un scop in ele?

Poti sa faci exact asta, spune autoarea si conferentiara Anne Graham Lotz, daca privesti imaginea de ansamblu a ceea ce Dumnezeu este, la scopul Sau si la cat de mult Ii pasa Lui de copii Sai. Portretizand, in felul ei caracteristic, introspectii atente din propria viata si din viata Mariei, Martei si a lui Lazar din Evanghelia dupa Ioan, Anne ne arata cum Dumnezeu poate folosi incercarile agonizante si naucitoare pentru cresterea noastra si spre gloria Sa . . . si cum, intre timp, poti gasi pacea in prezenta Sa.

Aceasta carte plina de pasiune si de compasiune este o marturie vie a puterii si sfinteniei lui Dumnezeu – iar „Increde-te in Mine” nu este doar cel mai bun raspuns al lui Dumnezeu la intrebarile noastre ci si cel mai bun mod de a ne trai viata.

Cuprins

Cuvant inainte: Intr-o situatie grea, o pace placuta si neobisnuita ...si un cuvant de mangaiere si speranta, de Joni Eareckson Tada

De ce, Doamne?

Cand Dumnezeu este de neinteles

De ce nu Ii pasa lui Dumnezeu?

Inima Lui Dumnezeu

De ce permite Dumnezeu necazurile?

Scopul lui Dumnezeu

De ce eu?

Cand inima mea este cea franta

De ce nu vorbeste Dumnezeu?

Bunatatea lui Dumnezeu

De ce a permis Dumnezeu sa se intample ceea ce era mai rau?

Dincolo de mormant

De ce a facut Dumnezeu aceasta?

El stie ce e mai bine

De ce nu ii protejaza Dumnezeu pe cei pe care ii iubeste?

Planul lui Dumnezeu nu ma include doar pe mine

De ce nu mi-a raspuns Dumnezeu la rugaciune?

El Isi tine cuvantul De ce nu a intervenit Dumnezeu?

El lucreaza la timpul potrivit

De ce nu s-a ingrijit Dumnezeu de nevoile mele?

El este indeajuns

De ce nu face Dumnezeu o minune?

Doar cu ajutorul Lui

Epilog: De ce nu ma fereste Dumnezeu de suferinta?

El ma va elibera

Adnotari

Autor
Autor Anne Graham Lotz
Format
Format 14 x 20.5 cm
Nr. Pagini
Nr. Pagini 149

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha